Vorige week bleek uit een zitting van de Raad van State dat Nijmegen niets ziet in de een verbod op nieuwe studentenhuizen in een wijk waar al veel studenten wonen.
De zitting was tussen de gemeente Nijmegen en een aantal huiseigenaren om te kijken of bestaande woningen opgesplitst moesten worden om er studenten in te huisvesten.

De gemeente wil niet volledige wijken op slot zetten voor kamerverhuur. Ze vinden het te ver gaan dat ze nieuwe studentenwoningen verbieden puur alleen omdat er al veel studenten wonen in de wijk. Het eigendomsrecht van een huiseigenaar – die in beginsel vrij is te doen wat hij wil – zou daarmee te veel worden aangetast. De Raad van State lijkt de gemeente daar gelijk in te geven, hoewel pas over enkele weken een definitieve uitspraak volgt.

Er wordt hard gewerkt door de gemeente Nijmegen om een nieuw beleid te hanteren om de wildgroei van studentenhuizen tegen te gaan. Eigenaren krijgen het dan lastiger om panden op te splitsen voor kamers, zeker als de woning goedkoper is dan de Nationale Hypotheekgarantie.

Bron: Gelderlander.nl
7 december 2021